השף אילן עשור עם ניחוח של שבת: צלי בקר בלפת וארטישוק
אילן עשור No Comments on השף אילן עשור עם ניחוח של שבת: צלי בקר בלפת וארטישוקהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים
- שרים וח"כים תוקפים את המינויים בצה"ל: "אין מנדט"
- שר הביטחון והרמטכ"ל החליטו: מינויים דרמטיים בצה"ל
- טורקיה החליטה לעצור את כל הסחר עם ישראל | מתעדכן
- ירכב על חמור? ב'סדר רביעי' מנו את הקריטריונים למשיח
תגיות
בתוכנית ניחוחות השבת עם מירי זורגר התארח השבוע השף אילן עשור ממסעדת רודריגז והציג מנה לשבת קודש: צלי בקר בלפת וארטישוק
הרכיבים:
לצלי:
כתף בקר מס' 5
בצל
סלרי
גזר
עלי דפנה
פלפל אנגלי
3 לימונים
לירקות ולרוטב:
לפת קלופה וחתוכה לקוביות
תחתיות ארטישוק
1/2 כפית כורכום
פלפל לבן
שום פרוס
כוסברה
2 כוסות מים
2 כוסות ציר עוף
אופן ההכנה:
הצלי:
1. בקדירה עם מים מבשלים את הנתח, הבצל, הסלרי, הגזר ועלי הדפנה למשך כשעתיים.
2. מצננים את הבשר ופורסים אותו.
הירקות והרוטב:
1. משרים את הלפת ותחתיות הארטישוק עם 2 כוסות מים ומיץ מלימון אחד.
2. במחבת עמוקה עם מעט שמן, מטגנים את השום הפרוס.
3. מוסיפים את הסלרי, הלפת ותחתיות הארטישוק.
4. מתבלים במלח, פלפל לבן, כורכום וציר העוף ומבשלים למשך 10 דק' ומסירים מהאש.
הכנת המנה:
1. בתוך תבנית אפייה מסדרים ראשית את הירקות ומעליהם שופכים את הרוטב.
2. מפזרים מעל הירקות את פרוסות הבשר.
3. מכסים בנייר אפייה ואוטמים מעל בנייר כסף.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך חצי שעה.
שבת שלום ובתיאבון
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.